söndag 13 februari 2011

TSM träning - 13 februari

Ytterligare en söndag med vackert vinterväder, solsken, 5 minusgrader, plogade vägar och trevligt sällskap.

Idag skulle vi springa i stan och tre broar skulle vi över.

Först ut var Årstabergsbron, stigningen upp till den är grym. Vi peppade varandra och snart var vi på toppen av bron för att vända neråt igen.

Nästa bro var Liljeholmsbron, en liten munsbit i sällskapet, nu var det ganska tyst i gruppen och jag förstod att de tyckte det hade börjat bli jobbigt. Snart var vi över denna bro och sprang på Långholmsgatan. Någon tokstolle tutade ganska mycket, men vi kunde inte tro att det var oss han tuta på. Det var det :) Pauli jobbade idag och hade fått syn på oss. Vi, vi fatta ingenting.

Nu var vi framme vid tredje och sista bron, Västerbron. Nu var det knäpptyst i gruppen, ansiktena var trötta men fokuserade på träningen. Vägen upp till krönet följdes av väldigt tung andning från deltagarna, men ingen släppte utan kämpade på.

Fortsatte fram till Shellmacken på Norrmälarstrand, där vi gjorde en kort paus för att hämta andan och dricka lite. Tror att den pausen var välbehövlig.

Jag hade upptäckt att vi skulle springa för långt om vi skulle följa den utritade kartan, som tur var så är detta "mina kvarter" så jag har koll på avstånden. Informerade gruppen att vi skulle gena lite och inte springa fram till Narvavägen som tänkt, för att det skulle bli för långt. Gruppen svarar spontant att "Gu´va´skönt" för det har varit ett tungt pass, vi har legat i vårt grundtempo även i uppförslöporna.

Det var trötta och nöjda deltagare som kom fram till Stadion.

Jag var piggare idag, ingen förkylning kvar. Mina järnvärden har sjunkit igen så jag har fått öka på dosen med Duroferon till fyra om dagen, har ätit så i en vecka. Det kan också påverka att jag är piggare. Tyvärr började mitt knä att göra sig påmint redan vid 13k och det blev värre hela tiden fram till Stadion. Nu är det kväll och det börjar kännas bättre redan.

6 kommentarer:

  1. Du är tuff mot dina deltagare och de kommer att tacka dig mångfalt för det framöver!!! De kommer vara sjukt bra förberedda inför sin utmaning i slutet på maj.


    Trist med ditt knä, hoppas verkligen att det ger med sig snart!!

    SvaraRadera
  2. Måste varit härligt att springa långpass i grupp i finfint vinterväder!

    SvaraRadera
  3. Carina: hehe tar chansen att va lite elak :)

    Har med mig kläder för hemspringning - får se hur det blir med det. intalar mig att det inte gör ont i knäet...

    SvaraRadera
  4. Snabba fötter: välkommen hit!

    Efter söndagspassen har man fyllt på med energi tack vare alla underbara deltagare :)

    SvaraRadera
  5. Ni såg ut att njuta, och du såg så stark ut där längst fram. Hoppas knäet återhämtar sig och järnvärdena likaså!

    SvaraRadera
  6. Sofie RW: jag blev så glad att se dig där vid Slussen - synd att vi inte hade tid att stanna och prata :)

    SvaraRadera