söndag 10 oktober 2010

Jobba mycket men ändå hinna träna?

Är inne i en period på jobbet där det är hysteriskt och kommer vara så fram till december, då lugnar det sig till det normala.

Det är svårt att få tid att träna när denna period kommer, gör ju det varje höst. Jag brukar planera, de kvällar jag måste sitta kvar på kontoret, att ha med mig löparkläder för att ge mig ut på eftermiddagen för en "energirunda", jag kallar den för det för oftast är jag full av energi efter att fått ett avbrott i jobbandet. Dessa rundor får inte gå för fort utan i lagom långpasstempo.

Senaste rundan blev runt Kungsholmen. Vid Fredhäll valde jag att stanna på stigen utmed klipporna istället för att vika av och gena vid "Fredhällstorg" ner mot tunnelbanan. Denna stig kan inte jag springa på, det är för stenigt. Och tur att det finns räcke att hålla i för annars skulle jag nog rutscha av klipporna och falla i vattnet.

Det var sen eftermiddag och solen hade börjat att gå ned, det var fredag och inte speciellt många löpare eller flanörer ute. Nästan helt ensam med solnedgången och alla vackra höstfärger, kombinerat med fantastisk luft. Det gick så där lagom långsamt så jag hann med att reflektera över sakerna runt omkring mig och hela min kropp fylldes med energi. Inte en sekund ägnades åt att tänka på allt som jag måste hinna med på jobbet innan jag kunde få åka hem. Jag var lycklig på min runda som var alldeles perfekt på alla vis.

Jobbade klart och åkte hem, dock väldigt sent.

Vet av erfarenhet att under denna jobbiga jobbperiod så får de flesta träningspass bli lugna för att ha en avkopplande effekt. Det passar in i hur jag tänkt hösten träning - jag e inte så dum ibland:)

2 kommentarer:

  1. Näpp, det är du inte!!! Skön beskrivning av rundan, jag längtar också efter att ge mig ut och springa och sparka i höstlöven. Får se om det hinns med nu i veckan, kanske ett morgonpass.... W'll see..

    SvaraRadera
  2. Carina: i morgon står det backpass med IF Linnea på schemat :) då kan vi allt få in lite lövsparkar.

    SvaraRadera