fredag 31 december 2010

Mitt löparår 2010

Har blivit inspirerad av alla som skriver en årskrönika över sitt 2010, skrev en för mig själv som jag inte tänkte publicera här för den är lite trist med en massa sjukdomar och så.

Fast det är också en del bra med 2010 så här kommer den, dock utan bilder, för jag har inga :)

Januari
Var inte så glad, min morfar hade gått bort i december så jag var väldigt ledsen. Hade problem med sköldkörtel, järn och blodvärden. Blev sjuk hela tiden, speciellt om jag försökte träna mer intensivt, långa långsamma pass gick bra.

Februari
Hade på hösten anmält mig till min första 6 timmars, jag och Elisabeth tog tåget till Karlstad (tåget krockade med en älg) och övernattade på hotell. Vaknade på tävlingsdagen förskyld - valde att starta i allafall när jag ändå var där, drygt 48k blev det. Jonas Buud och Anna Grundahl tog båda svenskt rekord.
Mina värden försämras ännu mer denna månad, läkaren kontaktar specialistläkare för att få råd. Jag får fortfarande träna på som jag vill.

Mars
Eftersom värdena inte är bra så pendlar mitt humör och jag mår väldigt dåligt. Det är bara löpningen som får mig att ge upp allt.
Ställer in Premiärmilen för jag vill inte komma dit och ta mig runt på en usel tid.

Åker till Skövde för min andra 6 timmars, även denna gången är Elisabeth med, Carina skulle ha varit med men hon har blivit sjuk. Halkar på tävlingen och gör illa ljumsken så det blir bara 43k.
Skulle ha varit i Portugal med Carina men som tur (!) var fick jag inte semester, den veckan blev jag sjuk i feber.

April
Äntligen har jag känt mig lite bättre, blir inte sjuk för minsta lilla grej. Tror att nu vänder det, nu börjar medicinen att verka känns det som. Ökar på träningen.

Maj
Månaden med många tävlingar i. Börjar den 1 maj med att springa ett träningspass på "Jättelångt" banan med härliga människor, träffar Kristina för första gången och gillar henne från första sekund.
Genomför LidingöUltra, nöjd med det.
Göteborgsvarvet blir en varm och svettig historia, tror att det var värmerekord för den dagen i Göteborg. Det är tungt och jobbigt, när jag kommer i mål är jag alldeles svimfärdig. Som tur är möter jag Helena som går lite med mig, till slut måste jag lägga mig ned för att inte rasa i hop.

Veckan efter GBV lämnar jag prover på vårdcentralen som jag senare får svar på. Mina värden har rasat. HB ligger på 69 och övriga prover är inte bra. En större dos med duroferon sätts in. Hinner äta den högre dosen i en vecka lite drygt innan det är dags för Stockholm marathon.

Juni
Jag blev deppig av läkarbesöket och kände att allt var meningslöst och så vidare. Tack vara Mikael som skriver på facebook till mig ungefär " det är bättre att ta sig runt än att bryta sviten på genomförda marathon" han har helt rätt, det är mitt fjärde Stockholm marathon på raken. Jag går till start med Garmins virtuella partner inställd på 5 timmar 58 minuter som sluttid. När startskottet smäller av så startar jag Garmin. Jag vann över Garmin, tror min sluttid blev 5 timmar och 24 minuter. Jag genomförde min fjärde Stockholm marathon - hade urkul hela vägen :)
Mina blodvärden blir snabbt bättre så jag på midsommaraftonen åker jag till Trollhättan för att göra min första 12 timmars - det blev drygt 85k.
I juni startar halvmarathonträningen och jag ikläder mig rollen som ledare.

Juli
Provlöpning av Jubileumsbanan sker på sommarens varmaste dag, 33 grader visar termometern. Jag får värmeslag och efter löpningen så tar jag mig knappt hem, som tur är har jag vänner runt om mig som ser till att jag tar mig hem. Tar ungefär en vecka innan jag får behålla mat, så snart jag äter så ska det ut bakvägen :)
Förutom detta så flyter träningen på och jag känner mig starkare, bättre och smalare.

Augusti
Åker på semester till Mallorca och redan på första morgon rundan hittar jag fina spår att springa på. Satsar mycket på fart under mina två veckor där (hemma spöregnar det). När jag kommer hem så är det dags för Midnattsloppet, vet inte i vilken form jag är, precis flygit hem och så. Det är varmt och fuktigt, samma väder som på Mallis när starten går och jag springer och springer, inser att jag håller fart under 6 min/km, vilket jag inte gjort på väldigt länge. Strax under 60 minuter blir sluttiden och jag är så glad :)

September
Åter igen en tävlingstät månad. Först ut är Stockholm halvmarathon och jag har bestämt mig för att försöka hålla 6 min/km. Det gör jag, min klocka säger 5.53 min/km när jag går i mål, jag blir så glad att när jag träffar på Carina och Peter så börjar jag gråta - detta är loppet som är starten för mitt nya löparliv!

Uppsala monster Tour 50k, min plan är att springa 30k i 6 min fart och sedan försöka överleva de andra 20k. Det blir så också, fick ont i mitt lår som gör att jag får uppsöka naprapat.

Lidingöloppet är härnäst och jag har fortfarande ont i låret, jag startar, men redan efter 3k inser jag att det inte kommer att gå. Försöker bryta, men jag måste gå så långt för att hämta mina grejjer så jag surar ur och går/springer runt. Känner mig nöjd med det.

Lämnar nya prover som visar på en stark förbättring, dock är inflammationen kvar i sköldkörteln, men utom fara. Järn och blodvärdena har blivit bättre, jag får börja trappa ned på järntabletterna.

Oktober
Jag och Carina åker till Madde i Östersund för att springa Frösö 6 timmars. Min målsättning är att persa på både marathon och 6 timmars. Jag gör det! Carina gör sin första 6 timmars och Madde springer sitt första marathon. Sen går vi ut och dansar på kvällen :)

TSM träningen startar igen och jag är ledare för 4.45 gruppen.

November
Åh vad jag kan träna på nu, distanserna ökar, kvalitetspassen blir snabbare. Anmäler mig till RBT maran, 23 gånger uppför Hammarbybacken. Jag och Carina springer i hop hela tiden och kommer in på en delad tredje plats. Vädret var grått rått och snö låg på marken så det första varven var det riktigt halt och besvärligt.

Nu är det slut på tävlingar för i år.

December
Lämnar nya prover på vårdcentralen och de har blivit lite bättre - det går åt rätt håll.
Söndagarna förgylls av TSM träning och hemspringning med Carina. Vi försöker även springa hem en kväll i veckan tillsammans, riktiga "fikalöpningspass" så vi får prata om ditten och datten.

Idag är det Nyårsafton och jag var sugen på att springa en halvmara. Så jag bytte om och ställde mig på löpbandet. 1 timma 57 minuter och 36 sekunder senare var jag klar!

Önskar alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att vi alla får ett spännande och magiskt 2011.



2 kommentarer:

  1. Härlig krönika! Dock lite negativa här och där men jag kan ändå se att din positivism lyser igenom och slutet på året visar ju helt klart på en vändning. Glad att jag har lärt känna dig och ser fram mot löparåret 2011 med dig!!

    Kram och allt gott till dig min vän!

    SvaraRadera
  2. Ja Carina det var ett år som var både tungt och lätt :) MEN nu är det 2011 och det är ett år som bara ska vara positivt!

    Oj vad vi ska hitta på bus det här året :D


    Kram :)

    SvaraRadera