måndag 12 april 2010

Hjärtat fungerar tiptop...

Förra veckan ringde min läkare till mig för att boka in mig idag.

Klockan 16.00 var jag där och han tog emot mig. Fick en genomgång om mina värden och dosen på levaxinet ökades på nytt. Denna gången ville han även att jag tog blodprov för att se hur mina järnvärden ser ut samt göra ett EKG för utesluta eventuell hjärtmuskelinflammation.

Mina järnvärden har försämratsl lite, men inte så mycket att jag behöver inte börja med järntabletter. Ska ta regelbundna prover för att se vad som händer med mina depåer.

EKG ville han ta för att kunna utesluta påverkan på hjärtmuskeln. Finns två skäl till det, det ena är för att hjärtat kan påverkas av medicinen och för att jag varit så väldigt mycket sjuk på sista tiden.

Mitt hjärta var föredömligt - fina vackra kurvor (eller vad det heter) som med fördel kan visas upp :) Vilopulsen (48) var dock högre än vad jag har på morgonen (42) - vilket är helt normalt.

Inga träningsrestriktioner gav han mig.

Jag ska ta nya prover i slutet av maj. Om jag ligger inom gränsvärdet då så kommer jag att bestämma mig för hur jag ska tävla under sommaren och hösten.

De tävlingar som är inplanerade kommer jag att genomföra inom maxtiden - alltså inte försöka göra några tider, för det kommer jag inte att hinna bli tränad för. Nu är det bara att vara med och njuta av stämningar och människorna på de tävlingarna.

Kanske tränar jag lite lätt ikväll för i morgon ska jag hjälpa en tjej med en nystartad löpargrupp på mitt gym.

Det känns som att livet ler igen :)

3 kommentarer:

  1. Livet ler mot de som ler mot livet!!

    SvaraRadera
  2. På vilket sätt kan hjärtat påverkas? Hur vet man om det är påverkat? Är det stuman i sig eller levaxinet som gör det?

    SvaraRadera
  3. Carina: så sant så:)

    Frida: Det kan vara levaxinet som gör att hjärtat påverkas, jag kan känna av dubbelslag/kompensationsslag mer än vanligt.

    När järnvärdena sjunker så kan även hjärtat påverkas. Mina värden är på väg nedåt igen.

    Men eftersom jag är mycket sjuk i förkylningar etc så vill de även ha en extra koll att hjärtmuskeln mår bra.

    Varför de överhuvudtaget började prata om EKG var en rekommendation från specialistvården på Huddinge.

    Läkaren sa inget om att det är struman som påverkar hjärtat utan att det är levaxinet och järnvärdena.

    Vet inte om mitt svar blev så mycket tydligare..

    SvaraRadera